BİNGÖL / MERKEZ - Borsa İstanbul Bingöl Anadolu Lisesi

Misyon ve Vizyonumuz

MİSYONUMUZ

Okuyan , okuduğunu anlayan ve anladıklarını çevresiyle paylaşabilen ve öğretilen değil , öğrenen öğrenci modelini yaratma, Yüksek Öğretim Kurumlarına nitelikli , toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda idealize edilmiş ve evrensel ahlak ilkelerini şi’ar edinmiş öğrenciler yetiştirmek ve  Ülkesini seven , milli değerlere bağlı , Atatürk İlke ve  inkılaplarını yaşamına yansıtan öğrenci profilini oluşturmak.

VİZYONUMUZ

“ Bingöl Lisesini Bingöl’ün gelişim yönündeki değişim sürecinde yetiştirdiği bireyler vasıtasıyla iletişim gücü yüksek, yenilikçi ve öncü bir kurum haline getirmek. “

TEMEL DEĞERLERİMİZ

Öğrenci merkezli bir okul anlayışı benimsemek

Öğrenmeyi öğrenen öğrenciyi yetiştirmek

Bilginin yeni bilgi öğrenmek için araç olduğu düşüncesini yerleştirmek

Türkçeyi etkili kullanabilmek

Aile ulus ve yurt sevgisini geliştirmek

Beden, zihin, ruh ve duygu yönünden sağlıklı öğrenci yetiştirmek

Öğrencilere çok yönlü düşünebilme becerisini kazandırmak

Çevre bilincini oluşturmak

Öğrencilerin farklılıklarının farkına varmalarını sağlamak

Ben değil biz anlayışını geliştirmek

Öğrencilerin kendi sorunlarını kendilerinin çözebileceği inancını kazandırmak

Okulumuzu sürekli geliştirmek ve çevrenin gelişiminde model yapabilmek

Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmada Atatürk´ü rehber edinmek

Demokratik değerleri içinde özümsemiş ve davranış haline getirmiş bireyler olarak          yetiştirmek

Öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda alanlara yönelmelerini sağlamak

Öğrencilerin kendi kültür değerlerini benimseyen ve yaşayan bireyler olarak yetiştirmek

Şekil ve kalıpçılığa değil , kişilik geliştirmeye ;başarısızlığı ölçmeye değil , başarıyı ölçmeye ;toplum dışına itmeye değil , isteğe ve yeteneğe göre değerlendirmeye ve yönlendirmeye ;sorgulamadan kabul etmeye ve itaat anlayışına değil , özgür ve bilimsel düşünmeye ve mantığa ;baskıya dayalı değil , isteklendirmeye ;korkuya ve otoriteye dayalı değil , sevgiye , değer vermeye ve demokratikliğe  dönük bir eğitim anlayışı uygulaması.

Mutlu ve erdemli bir insan olmalı

Kendisini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilmeli

Dünya vatandaşı olmalı

Uygar ve yenilikçi olmalı

Araştırmalı, sormalı, ve sorunlara yanıt aramalı

Özgür düşünebilmeli

Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür bir Türk genci olmalı.

Öğrencilerimiz ilgi istek ve yetenekleri doğrultusunda alanlarına uygun bir yüksek öğretim kurumuna girmek konusunda yönlendirilir ve hazırlanır.

Öğrencilerimiz sevgiye akla bilime ve tekniğe dayanarak kendi kültürümüz içinde milli ruhunu özümüzü ve benliğimizi koruyarak, yaşayarak kendisine ailesine ve milletine yaralı bireyler yetiştirilir.

Öğrencilerimiz, kişilikli ve bilinçli, kendilerine güveni tam olan kendisi ve başkalarıyla yarışan, medeni cesaret sahibi olan, vatanını, milletini  seven ve yüceltmeye çalışan, çağdaş,  akılcı ve laik davranışlı olarak yetiştirilir.

Atatürk’ün gösterdiği yolda durmadan ilerlemek.

İnsanlara karşı hoşgörülü ve saygılı olmak.

Özdenetimi sağlamak.

Üretken, girişimci, tutarlı olmak.

Bütün öğrencilerin, zekalarının geliştirilebilir özellikte, öğrenmeye karşı istekli ve belirli bir öğrenme potansiyeline sahip olduğuna inanır, öğrenciyi merkez alan etkili bir eğitim anlayışını benimseme

Öğrencilere tam öğretme ortamı hazırlama , bilgi kaynaklarına ulaşma ve bu bilgileri hayatta kullanma,

Ezberci değil ; okuyan, inceleyen , araştıran , düşünen , analiz ve sentezler yaparak kendini sorgulayıp yenileyen öğrencilerin yetişmesini sağlama,

Öğrencilerin olaylara analitik bir mantık , eleştirel ve bilimsel düşünce tarzı ile bakmalarına ortam hazırlar , onlara model olmaya özen gösterme,

Yönetici, öğretmen, personel ve öğrencilerin barışık olduğu örnek ve etkili bir okul ikliminin gereğine inanma

"Kalite yönetimdir" anlayışından hareketle okul yönetiminin her türlü gelişim , değişim ve sürekli iyileştirmede liderlik yapması gerektiğine inanma,

Okulda, tüm çalışanların aktivitesinden yararlanıldığı katılımlı yönetim ve demokratik anlayışın hakim olduğu bir ortam hazırlama,

Öğrencilerimizin, ilgi, istek, yetenek ve derslerdeki başarı du­rumlarına göre alanlara yönelmeleri sağlanır.

Öğrencilerimiz, ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda alanlarına uygun bir yüksek öğre­tim kurumuna girme konusunda yönlendirilir, hazırlanır ve kazanan öğrenciler izlenir.

Yayın: 17.12.2012 - Güncelleme: 22.12.2017 09:54 - Görüntülenme: 9514