BİNGÖL / MERKEZ - Borsa İstanbul Bingöl Anadolu Lisesi

Mrt

Okulumuz Rehber öğretmenlerinden Sefa SEYHAN tarafından okulumuz öğretmenlerine Psikososyal Önleyici Destek Programı kapsamında eğitim semineri verildi. Semier sonunda '' Sinyal Veriyorum'' adlı etkinlik uygulandı. Seminer çalışmasında emeği geçen Sefa SEYHAN ve Sibel ASAR  hocalarımıza teşekkür ediyoruz.

Şbt

İl geneli okullar arası düzenlenen santranç turnuvasunda okul takımlarımız Kızlar kategorisinde Kız öğrencilerimiz İl 1.si, Erkekler kategorisinde İl 4.sü olup okulumuza kupa getirdiler. Okul takımımızdaki öğrencilerimizi ,kıymetli ailelerini ve emeği gecen öğretmenlerimizden Murat ÖZGÜR'ü tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Şbt

2023- 2024 Eğitim Öğretim yılı 2.Dönem  Başı Öğretmenler Kurul Toplantısı yapıldı. Toplantıda 1. Dönemin değerlendirilmesi branş bazlı olarak yapıldı. Okulumuz için yapılacak etkinlikler, projeler  sıralandı. Toplantıya katılan tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzun koridorlarında, Görsel sanatlar öğretmenlerimizin belirlediği çeşitli resim çalışmaları gerçekleştirildi. Duvarları süsleyen resimler birbirinden farklı temaları içeriyor. Öğrencilerimiz, renkleri ustalıkla kullanarak duvarlara hayat ve enerji katarken, kendi kişisel dokunuşlarını da eserlere yansıttılar. Bu süreç, öğrenciler arasında dayanışma ve işbirliği duygusunu pekiştirdi.Renkli duvarlar ve çeşitli temalar, okulun atmosferine pozitif bir enerji katarken, öğrencilerin sanatsal yeteneklerini gözler önüne seriyor. Ayrıca, bu resimler, öğrencilerin emeklerinin ve sanatsal ifadelerinin takdir edilmesini sağlayarak özgüvenlerini artırdı. Öğrencilerin sanat dolu elleriyle okul duvarlarını renklendirdiği bu proje, okulumuzun sanata verdiği değeri ve öğrencilerin yaratıcılığını desteklemeyi hedefleyen bir örnek olarak dikkat çekiyor. Okulun duvarları, artık sıradan beyaz duvarlardan daha fazlası; onlar öğrencilerin ifadelerine ve hayallerine ev sahipliği yapan bir sanat platformu haline geldi. 2 ay emek sarfeden öğrencilerimizi ve Görsel Sanatlar Öğretmenlerimiz Şevder ATLI ve Hilal Tokiz VAROL 'a teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz öğretmenlerinden Orhan EKİNEKER, Semine ALKAN ve Murat AYDOĞAN tarafından okulumuzun konferans salonunda ''Bingöl Şiir ve Sanat Etkinlikleri'' kapsamında Metin ALTIOK şiir dinletisi düzenlendi. Emeği geçen öğrenci ve öğretmelerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Öğretmenlerinden Yusuf KÜÇÜKHAZAR tarafından Çedes Projesi kapsamında okul öğrencilerimize yönelik ''Dünden Bugüne  Filistin'' temalı konferans verildi. 1060 öğrencimiz guruplar halinde okulumuz konferans salonuna alınarak filistin temalı konferans verildi. Ayrıca okulumuz Değerler Kulübü bünyesinde toplanan nakdi yardımlar Hayrat Vakfı Filistin İnsani Yardım Hesabına yatırıldı. Emeği geçen öğretmenimize teşekkür ederiz.

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün vefatının 85. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından okulumuzun konferans salonunda devam eden Programda; "10 Kasım Atatürk'ü Anma" konulu oratoryo, Atatürk'ün sevdiği türkülerden oluşan koro ve solo türküler, çeşitli etkinlikler vb.'' yapılıp program sonlandırıldı. Verdikleri katkılardan dolayı öğrencilerimize ve emeği geçen okul öğretmenlerimizden Hanife GÜNDÜZ ve Gülbahar GÖLEN hocalarımıza teşekkür ederiz.

Ekm

Trafik haftası kapsamında İl Valimiz Sn. Ahmet Hamdi USTA, Belediye Başakanı Sn. Erdal ARIKAN,İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Mustafa ÖZEL, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk ÇAKAN ve Okul Müdürümüz Muhittin ARABOĞA'nın katılımıyla öğrencilerimizin yolun karşısına geçişlerini kolaylaştırmak için okulumuzun önüne  yaya geçiş çizgileri çizildi. Ardından okulumuz ziyaret edilerek okul öğretmenlerimizle bir araya gelindi.

Ekm

İl geneli kız öğrencileri arasında düzenlenen   hentbol turnuvasında kız öğrencilerimiz il ikincisi oldu. Öğrencilerimizi kutlar emeği geçen Beden Eğitimi öğretmenimiz Sedat MERT'e teşekkür ederiz.

Ekm

İl geneli düzenlenen Badminton Turnuvasında okulumuzun öğrencileri İl birincisi oldu. Öğrencilerimizi kutlar ve emeği geçen Beden Eğitimi Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Okulumuzda 9. sınıf öğrencilerine Odap projesi kapsamında hazır bulunuşluk düzeyi ölçme testleri uygulandı."Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Teknik Destek Projesi" (ODAP) sayesinde eğitim ve öğretimi terk etme riski olan öğrenciler önceden tespit edilerek bu öğrencilere "Önleme, Müdahale ve Telafi Entegre Modeli" uygulanacak ve öğrencilerin okula devamlılığının artırılması için  faaliyetler gerçekleştirilecek.

Eyl

Peygamber efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)'in Dünya'yı şereflendirdiği gün olan "Mevlid Kandili" okulumuz öğrencileri tarafından sunulan programla kutlandı. Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında düzenlenen program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlamış daha sonra şiir, ilahi ve video gösterileriyle devam etmiştir.

Düzenlediğimiz program sayesinde efendimizi bir kez daha anma, anlama ve tanıma imkanı bulan öğrenciler bu anlamlı günü coşkuyla kutlamışlardır. Programda emeği geçen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

İMKB Bingöl Anadolu Lisesi Kurum Standartlarımız güncellenerek sitemizde yayınlanmıştır.

Ekm

Çocuklar Kitap Okuma Becerisini Nasıl Kazanır?